Ganymed Goes Europe: visszaszámlálás

Már csak egyet kell aludni azoknak az irodalom, festészet és színház iránt egyaránt rajongóknak, akik az eddig megjelent kedvcsinálók alapján eldöntötték, hogy ők bizony már az első GGE előadáson ott szeretnének lenni a bizonyos kisszékkel és térképpel (ez utóbbiról nem tudjuk pontosan, hogy kicsi-e vagy nagy), amiről szinte minden a témával foglalkozó cikk kötelezőnek tartotta, hogy beszámoljon, mintegy kihangsúlyozandó ezzel, hogy ez a múzeum látogatás más élmény-dimenzióba tartozik, mint amihez esetleg eddig hozzászoktunk. Önmagában a produkció összeállítása is elárulja ezt, de valamiért a kisszék is fontos szerepet játszik ebben. Nem firtatom, majd biztosan megértem ennek a lényegét, ha már ott leszek és végigcsinálom.

Ma megjelent a szinhaz.hu-n egy interjú a produkciósorozat rendezőjével, amiből további kulissza titkokat tudhatunk meg. Például, hogy honnan jött az egésznek az ötlete – annyit elárulok, hogy Mark Strand amerikai költőnek köszönhetjük, és ha már ilyen formán megismertük a nevét, akkor remélem, hamarosan magyar fordításban is olvashatjuk alkotásait. Az is kiderül az interjúból, hogy milyen koncepció szerint történt a hazai szerzők kiválasztása, milyen külföldi írásokat hoztak át lefordítva, és kinek a szövegét fogják magyar nyelvről lefordítani, hogy a bécsi rendezvényen is bemutathassák.

A cikk tovább borzolja a türelmetlenek idegeit néhány látványos képpel a próbákról és Eszterházy Péter szövegének egy részletével. 

Fotó: Helmut Wimmer, ganymedgoeseurope.com
Fotó: Helmut Wimmer, ganymedgoeseurope.com

Már csak egyet kell aludni… addig nézzétek a képeket, olvassátok Eszterházyt, és, ha holnap valamelyik kedves olvasóm arra téved, okvetlenül számoljon be nekem is itt, hozzászólásban. Én sajnos csak valamelyik későbbi dátumra tudom betervezni a kisszék körbehurcolását a Szépművészetiben…

Még egy apróság: úgy tűnik, a múzeum FB oldalán minden héten lesz játék belépőjegyekért, úgyhogy érdemes figyelni.

Ganymed Goes Europe: visszaszámlálás” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Ganümédész a festészetben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.