Filléres művelődés (2014 – 33. hét)

A kultúra nem valami fennkölt dolog, nem a messzi magasban kevesek számára rezgő délibáb, hanem a mindennapi élet szerves része.
(Spiró György)

Két közelgő eseményre szeretném felhívni a figyelmeteket. Az egyik az augusztus 20-i ünnepségekhez tartozik, ugyanis ezen a napon – mint minden nemzeti ünnepen – a múzeumok ingyen látogathatók, és az ingyen belépés lehetőséget ad megtekinteni mind az állandó, mind az időszaki kiállításokat. A Szépművészetiben hamarosan véget ér a Toulouse-Lautrec tárlat, az MNG-ben érdemes megnézni a Dada és szürrealizmust, illetve a hozzákapcsolódó másik időszaki kiállítást (Életre kelt (film)kísérletek. Az avantgárd első mozija) , a Ludwigban pedig a képzőművészet iránt érdeklődők meg tudják nézni a Cavellini és a Hantai kiállításokat. Természetesen, ilyenkor nagyobb tömegre kell számítani, mint egy szokásos napon; végül is az ingyen belépőnek ez az ára.

Henri_de_Toulouse-Lautrec_002

Augusztus 16-a és 20-a között a Budavári Palota udvarán megrendezik a Mesterségek Ünnepét. Akit érdekel ez a rendezvény, és közben múzeumba is szeretne menni, annak ajánlom a Magyar Nemzeti Galéria kombinált jegyét, amivel az időszaki kiállítások is látogathatók, illetve az udvarban tartott rendezvényre is belépésre jogosítanak. Részletek a Mesterségek Ünnepéről itt.

A Dada és szürrealizmus kiállításra még mindig lehet félárú jegyre beváltható kuponokhoz jutni itt.

A MúzeumCafé e heti játékának kérdése is képzőművészettel kapcsolatos: “Ki az a magyar származású, Párizsban élő kortárs festőművész, akinek egy képe most került be a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményébe?”. A nyeremény  2 db kombinált belépőjegy a váci Tragor Ignác Múzeumba. A játékra itt lehet jelentkezni.

A Ludwig Múzeum egész augusztus hónapban 50% árengedményt ad minden látogatónak, aki sértetlen napi vagy heti Sziget karszalagot visel, továbbá 2014. augusztus 7. és 19. között ugyancsak 50%-os kedvezménnyel tekinthetik meg kiállításaikat a CITYPASS bérlet vagy 48 órás CITYPASS kártya tulajdonosok.

Sok sikert és tartalmas időtöltést kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.