Dadázzunk, mert már nem sokáig lehet!

A Magyar Nemzeti Galéria Dada és szürrealizmus kiállítása hamarosan (október 5-én) véget ér, úgyhogy érdemes valamikor az elkövetkező időszakban sort keríteni rá, ha eddig kimaradt. Most még három napig félárú jegyre beváltható kuponokhoz lehet hozzájutni a Citybrands oldalán. Szeptember 25-én Gimesy Péter művészettörténész tárlatvezetést tart a kiállításon (időpont: 16:30; találkozási pont: C épület információs pultja), szeptember 28-án pedig a tárlathoz kapcsolódó ingyenes előadást ajánlom: Mona Lisa bajusza – Marchel Duchamp művészete; előadó: Sturcz János művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanszékvezető docense (időpont: 16:00; helyszín: MNG B épület előadóterme).

Dada-rendezés-MNG-19

Hogy belerázódjunk a hangulatba, ajánlom a múzeum applikációját, aminek segítségével az okos (és immár művelt) telefonunkról bárhol és bármikor olvashatunk a kiállításon szereplő alkotásokról, és persze képeket is láthatunk. Akár digitális tárlatvezetőnek is használhatjuk, bár szerintem az  információs pultnál igényelhető audio-guide (800 Ft.) sokkal több tételt tartalmaz.

screen568x568 (1)

Én pedig a LETÖLTÉS menüpontban található, a Ludwig Múzeum egyik régebbi szabadegyetemi előadásának a hangfelvételével szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a téma körbejárása a teljesség felé tendáljon…: Avantgárd II: kubizmus, dadaizmus, futurizmus, szürrealizmus ( előadó: Káldi M. Katalin művészettörténész).

Kellemes és tartalmas dadázást kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.