A legnagyobb kiskönyv-sorozat – HUNGART művészeti kötetek

GITTEGYLET

Az Art Marketen mutatják be a HUNGART hiánypótló kismonográfia-sorozatának idei három kötetét, ezzel a széria a huszonkilencedik könyvhöz érkezik. Lenyűgöző körkép a kortárs művészetről – mindenkinek.


A könyvsorozatot a HUNGART – a magyar vizuális művészek jogvédő szervezete – mint kiadó, Sárkány Győző elképzelése alapján 2009-ben indította útnak, azzal a nagyszerű céllal, hogy olyan kortárs alkotókat (festőket, fotóművészeket, szobrászokat, textilművészeket stb.) mutasson be, akikről még nem született a munkásságukat bemutató kötet. A szabály alól csak a Csernus Tiborról szóló darab volt kivétel, aki az eddigi egyetlen HUNGART-eltműdíjasként a nyitó kötetek között szerepelt.

„A könyvek külső megjelenésükkel is igyekeznek régebbi hagyományokat feléleszteni, hiszen viszonylag kis méretük (14,5×19,5 cm) is művészeti kiskönyvtárak formáját idézi. A könyvek szerkezete is hagyományos felépítést követ. A magyar nyelvű monografikus tanulmányt az angol tanulmány követi. Ezután kezdődnek a művekről készült színes reprodukciók, kötetenként egy-egy alkotótól ötven-hatvan kép szerepel. Majd ezután következik a függelék rész: életrajz, egyéni és csoportos…

View original post 246 további szó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.