Peace For Paris – A kép és aki mögötte van

GITTEGYLET

Ez a rajz a ma már Peace For Paris néven ismert szimbólum, mely egyesíti Párizs összetéveszthetetlen jelképének, az Eiffel-toronynak körvonalait a béke jelével. Bemutatjuk Jean Jullient, a művészt, aki festette.


A párizsi támadásokat követően fénysebességgel kezdett terjedni a közösségi oldalakon egy nagyon egyszerű, csupán pár vonalból álló rajz, ami tökéletesen illeszkedett ahhoz a hangulathoz, ami az embereket világszerte arra késztette, hogy kifejezzék valahogyan azt, amit éreznek és gondolnak.

peace-for-paris

A „Peace For Paris” pár óra leforgása alatt nemzetközi ismertető jele lett azoknak, akiket (még ha személyesen nem is, de) megérintettek az események. Egyszerűségében rejlő hihetetlen kifejező ereje tette a rajzot ennyire népszerűvé.

Jean Jullien ifjú grafikus tervező az, akinek ezt a nagyon erős jelképet köszönhetjük. Jullien Nantes-ban született (Franciaország), ma Londonban él és dolgozik, és az egyik legkeresettebb illusztrátor a világon. Nagyon sokoldalú művész: alkotói tevékenysége a grafikától elkezdve a fotográfián át, egészen az installációig terjed, megbízói között…

View original post 191 további szó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.