Picasso múzsája 93 éves, új könyve jelenik meg

GITTEGYLET

Françoise Gilot, Pablo Picasso egykori szerelme, két gyermekének édesanyja, festő, az Életem Picassóval szerzője 93 éves lett. Most egy barátnőjével közösen írt beszélgetőkönyvben mutatja be az életét – művészet, szerelem, emlékek.


Pablo Picasso (1881-1973) spanyol avantgárd festő munkássága talán éppoly ismert, mint a több könyvnek és filmnek izgalmas témákat kínáló kalandos szerelmi élete. Életrajzírói általában abban egyetértenek, hogy a sok nő közül, aki a művész életében megfordult, hétre tehető azok száma, akik fontosak voltak sorsának és karrierjének alakulása szempontjából.
Egyikük a mai is élő és alkotó, már a kilencvenes éveit taposó, ám még rendkívül energikus francia festőnő Françoise Gilot.

Françoise Gilot a műhelyében 2011-ben (Fotó: Piotr Redlinszkij a The New York Times részére)Françoise Gilot a műhelyében 2011-ben (Fotó: Piotr Redlinszkij a New York Times részére)

A 21 éves Françoise Gilot 1943 tavaszán ismerkedett meg az akkor már 61 éves Picassóval.

Majdnem tíz évig tartó viharos szerelmükből két gyermek is született. Gilot kifejezetten erős személyiség volt már nagyon fiatalon is, és annak…

View original post 382 további szó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.