Vándor gondolatébresztők

GITTEGYLET

A bevándorlás, népvándorlás, migráció a művészetek állandó témája. Az idei Velencei Biennále kiemelt témája, de Banksy street-art munkáitól holland fotográfus képeiig sok alkotásban, sokféleképpen megjelenik. A művészek keresik a válaszokat olyan kérdésekre, mint hogy milyen a világunk, mennyire változó, félünk-e az idegenektől, ha igen miért? Ebből adunk itt egy kis ízelítőt.

A bevándorlás az idei 56. Velencei Biennále kiemelkedő témája, ami szinte már magától értetődő a legjelentősebb európai képzőművészeti fesztivál esetén, hiszen jelenleg ez Európa számára az egyik legnagyobb nyomatékkal bíró jelenség. Múlt hét szerdán a kiállítási pavilonok bejárata előtt a látogatók egy rendkívül elgondolkodtató performansszal szembesülhettek: egy nő állt ott mozdulatlanul, előreszegezett tekintettel.

11256201_733408720119938_1033947117_n (1)

A testét és az arcát burka takarta el, csupán a szemeit lehetett látni. Csak éppen ez nem egy tipikus muszlim burka volt, ugyanis sárga, fényvisszaverő anyagból készült és négy ezüstösen csillogó sáv díszítette. A performansz címe: Láthatósági burka. Szellemi szerzője: Marco Biagini olasz képzőművész. Értelmezése:…

View original post 571 további szó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.